05 Nov

Ei kysyvä tieltä eksy: 6 elämänviisautta

Nuoruus on joskus hankalaa aikaa. Onneksi kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta. Kysyimme neuvoja kokeneemmilta. Saimme arvokkaita neuvoja muun muassa pukeutumiseen, kännykkäkulttuuriin ja ihmissuhteisiin.

Kirsti: “Arvosta tavallista elämää. Syö tavallista, monipuolista ruokaa, nuku ja liiku. Kyllä elämään aina mahtuu kohokohtia, kuten matkoja ja perhejuhlia. Mutta parasta on, kun saa elää tavallista, tervettä elämää.”

 

Seppo: “Kaikkia laitteita, kuten kännyköitä, kannattaisi käyttää vähemmän. Nuoret eivät välttämättä lue kirjoja ollenkaan. Minä olen aloittanut lukemisen 6-vuotiaana. On hirvittävä puutos, jos kirjat jäävät lukematta.”

 

Sirkka: “Pitää uskaltaa yrittää ja olla rohkea. Aina tulee vastaiskuja, ne kuuluvat jokaisen elämään. Mene rohkeasti ihmisten luo – kun uskaltaa kohdata, huomaa, että kaikilla on omat ongelmansa.”

 

Ahti: “Älä liioittele puheitasi, eleitäsi tai pukeutumistasi. Säilytä tyylisi.”

 

Päivi: “Kannattaa olla hyvissä väleissä kaikenlaisten ihmisten kanssa. Nuorilta vaaditaan ymmärrystä vanhoja kohtaan ja vanhoilta nuoria kohtaan.”

 

Pekka: ”Minä suosittelisin, että nuoret alkaisivat hioa suomalaisista kivistä koruja. Materiaalia on paljon ja helposti saatavilla. Kädentaidot unohtuvat, jos tuijottaa vain näyttöpäätettä.”

Haluatko kuulla lisää elämänneuvoja? Lähde mukaan ystävätoimintaan.

Teksti ja kuvat: Irina Herneaho

Leave a Reply, but while doing so Please respect the seven fundamental principles of the Red Cross and Red Crescent Movement (humanity, neutrality, impartiality, independence, voluntary service, unity, universality). Thank you!