30 Jun

Henry Goes Live -blogin heinäkuu: videoita ja kaikille mahdollisia seikkailuja Timo Wildernessin johdolla

Timo Wilderness

Heinäkuussa Henry Goes Live -blogin ohjat ottaa suositusta vlogistaan tunnettu 27-vuotias helsinkiläinen Timo Korpi alias Timo Wilderness. Timo tutustuu Suomen Punaisen Ristin eri toimintamuotoihin, ja tulevien viikkojen aikana blogissa julkaistaan aiheeseen liittyviä videoita. Tässä jutussa Timo kertoo vlogistaan ja ennakko-odotuksistaan.

1. Olet vloggaaja. Mistä sait kipinän aloittaa? Mikä videoissa kiehtoo?

Olen tehnyt videoita pitkään, ihan lapsesta asti. Se oli aika harvinaista vielä silloin 90-luvun alussa, kun kaikilla ei ollut videokameroita. Meillä oli iso videokamera, jolla kuvattiin kesävideoita. Sitten se vaihtui skeittileffojen kuvaamiseksi, ja myöhemmin alkoi tulla muutakin kuvattavaa. Kuvasin aluksi aika arkisia juttuja. Youtube tuli mukaan kuvioihin vuonna 2009, kun löysin brittien ja jenkkien YouTube-skenen. Valitsin kieleksi englannin, koska Suomessa ei vielä oikein ollut yhteisöä olemassa.

2. Kuinka paljon aikaa ja vaivaa vloggaaminen vie?

Teen videoita silloin kun huvittaa. Se on aika hidasta: yhteen videoon saattaa mennä kaksi tai kolmekin kokonaista työpäivää. Yritän tehdä säännöllisesti, mutta en uhraudu sille ehkä ihan niin paljon kuin ammatillisesti ajatellen pitäisi. Tosielämä on aina tärkeämpää kuin somepresenssi.

3. Mikä on vlogisi kantava teema? Mistä aiheista teet mieluiten videoita?

Teen erilaisia sarjoja, kuten Welcome to Finland, jossa käsitellään Suomea, tai Trash-sarja, jossa esitellään juttuja, joita ihmiset heittävät roskiin. On siellä myös ihan hetken mielijohteesta tehtyä kamaa. Se on sellainen köyhän miehen seikkailu -vlogi. Kantava ajatus on kuvata seikkailuja, joita kuka tahansa voi tehdä. Mua kiinnostaa semmoinen kulttuuri, joka on epäkaupallista ja kaikille avointa. Esimerkiksi Neighbour Challenge -videolla menen käymään naapureiden luona, ja se on ihan ilmaista huvia.

4. Heinäkuun ajan Suomen Punaisen Ristin blogissa ilmestyy tekemiäsi videoita. Mitä tiedät järjestöstä etukäteen?

Suomen Punainen Risti on mulle sellainen suuri ja hyvä, mutta kaukainen asia. Mulla ei ole kovin henkilökohtaista suhdetta järjestöön. Suhde johonkin katastrofityöhön tai humanitaariseen apuun on vielä kaukaisempi. Se on vähän sellainen monen asian taustalla oleva hyvä henki, huomaamaton vaaniva hyväntekijä. Syvä arvostus on valmiina.

5. Kerro vähän, mitä on luvassa. Mihin toimintaan aiot tutustua?

Aika isosta listasta on mahdollisuus valita. Luvassa on ainakin vierailu Nuorten turvataloon ja reissu pelastajakoirien luokse. Tosi kivaa päästä näkemään nimenomaan nuoriin liittyvää toimintaa. Ja koirat on tietysti aina söpöjä.

Tutustu Timon vlogiin osoitteessa https://www.youtube.com/user/timowilderness.

Teksti: Irina Herneaho

Leave a Reply, but while doing so Please respect the seven fundamental principles of the Red Cross and Red Crescent Movement (humanity, neutrality, impartiality, independence, voluntary service, unity, universality). Thank you!