18 Jun

Kultaa tultiin hakemaan

Ensiavun suomenmestaruuskilpailut, Rovaniemi 6.6.2015. Ensiavun sm-kilpailut.

Potilasta esittänyttä nukkea elvyttävät Aku Heinonen ja Topias Busk. Kuva Antti Kurola

Every second year Finnish Red Cross arranges the first aid national championships where the best teams from every Red Cross district compete against each other. This year the Lemu branch from Varsinais-Suomi district became the national championships in the youth series. 

Olemme juuri voittaneet ensiavun suomenmestaruuden! Varsinais-Suomen Lemun osaston nuorten ryhmäämme kuuluu Anna, Aku, Topias, Linda, Matias ja Noora. Ryhmän valmentajana toimii Noora Collander. Ryhmämme aloitti toimintansa vuonna 2007, ja on pysynyt lähes alkuperäiskokoonpanossaan siitä lähtien. Olemme osallistuneet ensiapukilpailuihin jo varhaisnuorten sarjassa, jossa saavutimme SM-hopeaa Lahdessa vuonna 2011. Harjoittelemme säännöllisesti ensiaputaitoja ja ryhmätyöskentelyä erilaisissa ensiaputilanteissa.

Lemun tiimi

Koko joukkue: Matias Norvasuo, Linda Niittymäki, Topias Busk, Noora Hakala, ryhmänjohtaja Anna Lounasaari ja Aku Heinonen. Kuva Inka Kovanen

Edustimme Varsinais-Suomen piiriä ensiapukilpailuissa Rovaniemellä kesäkuun alussa 5.-7.6.2015. Pääsimme vierailemaan myös Joulupukin luona Napapiirillä kisoja edeltävänä päivänä, mikä helpotti kisajännitystä ja rentoutti tunnelmaa.

Lauantaina oli sitten vastassa tiukka kisapäivä. Nuorten ryhmiä oli mukana viidestä eri piiristä. Rastit sisälsivät muun muassa elvytystä defibrillaattorilla, tajuttoman potilaan hoitoa ja alkusammutusta. Rastien aikana ryhmässämme pysyi hyvä tsemppi päällä ryhmänjohtaja Annan tsempatessa ryhmäläisiään parhaaseen suoritukseen. Rastit tuntuivat haastavilta, mutta eivät mahdottomilta. Aku ja Topias loistivat erityisesti defibrillaattori-avusteisessa elvytyksessä.

Ensiavun suomenmestaruuskilpailut, Rovaniemi 6.6.2015. Ensiavun sm-kilpailut.

Kisat käytiin Ounasvaaran upeissa maisemissa. Kuva Antti Kurola

Voitimme täpärästi Savo-Karjalan piirin nuorten ryhmän, ja tietenkin fiilis oli mahtava! Olemme ahkerasti harjoitelleet kisoja varten monen vuoden ajan, ja se myös näkyi tuloksessa. Kisat olivat ikimuistoiset, ja meillä oli hauskaa koko reissun ajan. Saavuttuamme Rovaniemelle tokaisimme toimittajalle tulevamme hakemaan kultaa, ja sen me myös saimme!

Noora Collander
SPR Lemun osasto

Leave a Reply, but while doing so Please respect the seven fundamental principles of the Red Cross and Red Crescent Movement (humanity, neutrality, impartiality, independence, voluntary service, unity, universality). Thank you!