28 Jan

Vad händer bakom kulisserna på Finlands Röda Kors?

Hurdan är Finlands Röda Kors som arbetsplats? Två nykomlingar och en erfaren medarbetare berättar om sin karriär på organisationen och ger sina bästa tips för den som är intresserad av att jobba i branschen.

SPR_Janne_IMG_8519

“Volontärerna sporrar mig att jobba hårdare”

Janne Leskinen, 31, utvecklare för mångkulturella ärenden

“Jag har nu arbetat i cirka ett halvår som utvecklare för mångkulturella ärenden, vilket är ett otroligt varierande jobb. Under en och samma dag kan jag representera Röda Korset på kommunens invånarinfo, ge expertutlåtanden till statens tjänstemän och hjälpa organisationer som jobbar med invandrare att utveckla sin verksamhet.

Jag rekryterades år 2011 till Röda Korsets volontär på Världen i byn-festivalen. Jag blev aktiv i den mångkulturella verksamheten och startade en grupp för invandrarmän vid Karlsgatans flyktingförläggning samt blev medlem i styrelsen för Tölö lokalavdelning. Det här ledde eventuellt till att min föregångare rekommenderade mig till jobbet. Snacka om god tur!

I det dagliga arbetet ser man vilken otrolig insats våra frivilliga bidrar med. Ärligt talat tror jag att det finska samhället inte skulle ha klarat av flyktingsituationen så här bra utan dem. Det är inte av en slump som Amnesty ifjol tilldelade Röda Korsets volontärer sitt människorättspris.

Volontärerna sporrar mig att jobba hårt, jag får ju ändå lön för det här. Visst känns jobbet utmanande ibland. Man kan sitta dygnet runt på kontoret, men man kommer ändå alltid att ha hundra olästa mejl i kö. Det viktiga är att komma ihåg att ha ett eget liv vid sidan om jobbet, det vill säga hobbyer och energi att ta hand om nära och kära.”

Jannes tips för dig som är intresserad att jobba för en medborgarorganisation:

Egentligen existerar ingen “rätt” utbildning eller bana, mitt råd är att prova sig fram. Att syssla med volontärarbete ger förstås alltid ett bra intryck. Trots att den banan inte skulle leda till ett jobb inom branschen, får du ändå värdefulla erfarenheter och nya vänner. Samtidigt lönar det sig inte att ägna all sin fritid åt volontärarbete. En gång i veckan är redan en värdefull insats.

Johanna_IMG_8604

“En organisation med speciell gemenskap världen över”

Johanna Kylmäoja, 35, koordinator för ungdomsverksamheten

“Jag håller i trådarna för utbildningar, material och strategier för Finlands Röda Kors riksomfattande barn- och ungdomsverksamhet. Min roll är att stöda de distriktsanställda, som i sin tur stöder de volontärer och sköter det praktiska kring de aktiviteter som vi erbjuder.

Jag kom först i kontakt med Röda Korset som 16-åring när jag ställde upp som volontär lägerledare. Det här ledde till förtroendeuppdrag i Åbo avdelningsstyrelse och senare en anställning på Åbolands distriktskontor. På den vägen har jag blivit och har jobbat för organisationen nu i tio år.

Det bästa med att jobba på FRK är alla fina kollegor och volontärer. Att se dem vilja hjälpa av hela sitt hjärta är väldigt inspirerande. Redan i ung ålder insåg jag att det råder en väldigt speciell atmosfär av humanitet och gemenskap vid Röda Korset världen över. Då jag åkte som en nervös 20-åring på ett läger till Uzbekistan märkte jag genast att samhörigheten var närvarande även där. All hemlängtan försvann på direkten.

Just nu är vår största utmaning att kunna anpassa oss efter det som unga vill ha. Den rådande trenden är att folk vill testa på olika saker och delta i kortvariga projekt. Trots att sättet att engagera sig har förändrats, märker man ändå tydligt att ungdomarna vill hjälpa och göra gott, och därför måste vi kunna bemöta dem på rätt sätt.”

Johannas tips för dig som är intresserad att jobba för en medborgarorganisation:

Testa dig fram och ta emot olika uppdrag. Man behöver inte förbinda sig för livet, men man kan lära sig mycket av att sköta en specifik post under en längre tid och ge den sitt allt. Jag har själv haft enorm nytta i arbetslivet av alla de kurser som Röda Korset erbjudit åt mig som volontär. Verksamheten lär en att ta ansvar, förhandla och leda grupper, och de här är färdigheter som behövs dagligen.

KiiaE_IMG_8569

“När något händer ute i världen måste vi reagera”

Kiia Etelävuori, 23, informatör

“Under mitt första år på Helsingfors universitet deltog jag i ämnesföreningens studiebesök till Röda Korset och blev genast övertygad om att det här vore ett kul ställe att jobba på. Förra hösten ansökte jag sedan om en praktikplats och till min stora glädje blev jag antagen. Efter bara några dagar på jobbet visste jag att jag kommit rätt, så när praktiken led mot sitt slut och jag blev ombedd att fortsätta blev jag ju väldigt glad!

Dagarna tillbringar jag oftast vid datorn på centralbyrån i Helsingfors. Till mina arbetsuppgifter hör att ta hand om våra sociala medier, skriva nyheter för webbplatsen och planera strategier för olika kampanjer. Ibland åker jag också ut på fältet för att skriva reportage. Senast besökte jag flyktinganläggningens barnklubb och rapporterade om Hungerdagens bössinsamlare. Det är väldigt givande att träffa nya människor som delar med sig av sina erfarenheter.

För oss är förändringar i det världspolitiska läget väldigt påtagliga. När något händer ute i världen måste vi reagera. Då kan dagarna bli rätt hektiska. Det finns inte alltid tid för att göra upp omfattande strategier i förväg, trots att vi nog förbereder oss för olika situationer och scenarier. Trots att sådant kan vara stressigt, ger situationerna en möjlighet att utmana sig själv och ta ansvar utöver det normala.

Att läsa allmänhetens feedback och positiva kommentarer på sociala medier är otroligt peppande. Ibland skriver folk att de donerat eftersom de blivit berörda av en artikel där vi berättar om vår verksamhet. Det betyder att vi har lyckats med vårt jobb.”

Kiias tips för dig som är intresserad att jobba för en medborgarorganisation:

Att känna till organisations- och volontärverksamhet är definitivt till nytta. Sådant kan du lära dig t.ex. genom att gå med i Röda Korsets ungdomsverksamhet eller olika lokala utskott och styrelser. Dessutom finns Röda Korsets ungdomsdelegatsprogram, som årligen ger ungdomar möjlighet att bekanta sig med biståndsverksamhet bl.a. genom besök till biståndsorter och internationella läger.

Text och bilder: Mikaela Remes

Leave a Reply, but while doing so Please respect the seven fundamental principles of the Red Cross and Red Crescent Movement (humanity, neutrality, impartiality, independence, voluntary service, unity, universality). Thank you!