14 Jul

Vloggaaja Timo Wilderness tutustuu: Ensiapupäivystäjät

Vloggaaja Timo Wilderness tutustuu heinäkuun ajan Punaisen Ristin kotimaan toimintaan ja esittelee parhaita paloja videomuodossa.  Katso videolta, mitä kaikkea ensiavun vapaaehtoisten iltaan kuului koulujen päättäjäispäivänä.

”Ajatteletko koskaan, että kun olet tuolla kaupungilla tai festareilla riehumassa, niin joku aina katsoo perään. Ihan vaan, koska se välittää susta. Enkä nyt puhu jumalasta tai poliisista, vaan Punaisen Ristin ensiavun vapaaehtoisista”, Timo kertoo videoblogissaan.

Näin pääset mukaan ensiaputoimintaan

Ensiaputoimintaan pääset helpoiten mukaan liittymällä ensiapuryhmään.

Ensiapuryhmät kokoontuvat säännöllisesti opettelemaan ja harjoittelemaan ensiaputaitoja. Ensiaputaitojen lisäksi ryhmässä voi oppia radiopuhelinten käyttöä, suunnistusta, ryhmän johtamista ja kouluttamista.

Harjoittelu ensiapuryhmässä on maksutonta, eikä siihen vaadita ennakkotaitoja. Ryhmässä halukkaat ohjataan kursseille tarpeen ja kiinnostuksen mukaan.

Ensiapuryhmien kautta voit päästä myös ensiapupäivystäjäksi tapahtumiin. Tehtäviinsä koulutetut ensiavun vapaaehtoiset päivystävät joka vuosi esimerkiksi festareilla, konserteissa ja urheilutapahtumissa. Ensiavun lisäksi festareilla voi toimia päihdetyön tai hiv- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoisena.

Kuka Timo Wilderness?

Timo Korpi alias Timo Wilderness on 27-vuotias helsinkiläinen vloggaaja, joka on tehnyt videoita lapsesta asti.  Ennen kuin Timo tutustui vapaaehtoistyöhön, Punainen Risti oli hänelle kaukainen asia — vaikka toiminta kiinnostikin. Lue, kun Timo esittelee itsensä.

Tutustu Timon omaan vlogiin täällä.

Katso myös, miten Timon vierailu Punaisen Ristin Nuorten turvatalossa sujui.

 

Leave a Reply, but while doing so Please respect the seven fundamental principles of the Red Cross and Red Crescent Movement (humanity, neutrality, impartiality, independence, voluntary service, unity, universality). Thank you!