07 Jul

Vloggaaja Timo Wilderness tutustuu: Nuorten turvatalo

Vloggaaja Timo Wilderness tutustuu heinäkuun ajan Punaisen Ristin kotimaan toimintaan ja esittelee parhaita paloja videomuodossa. Ensimmäisellä videolla Timo piipahtaa Helsingin Nuorten turvatalolla. Katso, mitä kaikkea vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu ja miten nuori otetaan turvatalolla vastaan.

Haluatko sinä vapaaehtoiseksi Nuorten turvatalolle?

Nuorten turvatalot tarvitsevat jatkuvasti sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka avustavat työntekijöitä talon pyörittämisessä. Vapaaehtoiset osallistuvat talon arkirutiineihin, kuten päivittäiseen ruoanvalmistukseen ja pyykkien pesuun.

Jokainen turvatalon vapaaehtoinen saa koulutuksen ja henkilökohtaisen opastuksen rooliinsa. Vapaaehtoisilta vaaditaan vaitiolovelvollisuutta. Vapaaehtoiset sitoutuvat tekemään keskimäärin yhden vuoron kuukaudessa.

Vapaaehtoisia tarvitaan myös Nuorten turvatalon nettipäivystyksiin. Nuorten turvatalot pitävät maanlaajuista chat-päivystystä tiistaisin ja torstaisin ja joka kuun viimeisenä perjantaiyönä.

Nuorten turvatalolla vapaaehtoisena saat arvokasta kokemusta nuorten parissa työskentelystä ja pääset toimimaan ammattilaisen rinnalla. Ongelmatilanteissa et ole koskaan yksin.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä lähimpään turvataloosi tai täyttämällä nettilomake. Valitse toimintamuodoksi: turvatalojen vapaaehtoiseksi.

Lue lisää Nuorten turvatalojen toiminnasta ja etsi lähin toimipisteesi täältä.

Apua Nuorten turvatalosta?

Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja heidän perheitään niin pienissä kuin suurissa pulma- ja kriisitilanteissa. Turvatalot tarjoavat keskusteluavun lisäksi itsenäistymisen tukea, läheisneuvonpitoa sekä ystävä- ja ryhmätoimintaa.

Nuorten turvataloihin voi hakeutua omasta aloitteesta silloin, kun nuori tai joku hänen perheestään tuntee tarvitsevansa ulkopuolista apua. Turvatalot tarjoavat nuorelle tarvittaessa väliaikaisen yöpymispaikan. Apua saa myös puhelimitse sekä nuorten chatista.

Kaikki palvelut ovat maksuttomia, ja ajanvarausta ei tarvita.  Lue lisää Nuorten turvatalojen palveluista. 

Kuka Timo Wilderness?

Timo Korpi alias Timo Wilderness on 27-vuotias helsinkiläinen vloggaaja, joka on tehnyt videoita lapsesta asti.  Ennen kuin Timo tutustui vapaaehtoistyöhön, Punainen Risti oli hänelle kaukainen asia — vaikka toiminta kiinnostikin. Lue, kun Timo esittelee itsensä.

Tutustu Timon omaan vlogiin täällä.

Leave a Reply, but while doing so Please respect the seven fundamental principles of the Red Cross and Red Crescent Movement (humanity, neutrality, impartiality, independence, voluntary service, unity, universality). Thank you!